"Pokud žiješ v souladu s přírodou, nikdy nebudeš chudý; pokud žiješ podle mínění lidí, nikdy nebudeš bohatý."
Seneca

Falafel - Egyptské tajemství

3. června 2014 v 15:40 | Burgus |  Recepty
Přišel na řadu další experiment. Tento vegetariánský orientální pokrm pocházející z Egypta jsem poprvé vyzkoušela u pana Kebabáka a tehdy mi velice chutnal. Je bohatý na proteiny a vitamíny a nejčastěji se podává ve formě placiček nebo kuliček. Já jsem zvolila placičkovou variantu a vzhledem k tomu, že nepomáhá jako pojivo ani vajíčko, vám doporučuji udělat radši kuličky.


Potřebujeme:

Pepř a sůl
Petrželka: 1 lžíce
Koriandr (nať): 2 lžíce
Koriandr (mletý): 2 lžičky
Sušená cizrna: 1 hrnek
Mletý kmín: 2 lžičky
Cibule
Česnek: 2 stroužky
Kukuřičný olej
Vajíčko

Postup:
Cizrnu uvaříme do měkka a poté nadbytečnou vodu vylijeme a necháme vystydnout. Po vystydnutí ji společně s česnekem, mletým kmínem, vajíčkem, cibulí, mletým koriandrem a koriandrovou natí rozmixujeme na kaši, ktrou zakryjeme a dáme do lednice.

Pozn: Falafel se většinou podává s jogurtovou omáčkou v arabském chlebu jménem Pitta.

jogurtová omáčka se skládá z jogurtu light, nasekané cibule, pažitky, citronové šťávy, česneku a sekané máty.

Ze stuhlé falafelové hmoty koulíme kuličky a dáváme je smažit.

A tady už je výsledek mého snažení :) ->
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.