"Pokud žiješ v souladu s přírodou, nikdy nebudeš chudý; pokud žiješ podle mínění lidí, nikdy nebudeš bohatý."
Seneca

Dýňový koláč

21. února 2014 v 19:31 | Burgus |  Recepty
Potřebujeme:
Na čokoládové těsto:
2 hrnky celozrných sušenek
3 lžíce kakaa
8 lžic změklého másla

Na dýňovou náplň:
2 hrnky dýně Hokkaidó
1 hrnek mascarpone
1 hrnek 33% smetany
3 vejce
1 hrnek třtinového cukru
1/2 hrnku celozrné špaldové mouky
skořici
vanilkovou esenci(nemusí být)
špetku mletého zázvoru a muškátového oříšku
1 šálek rozpuštěné hořké čokolády

Na zdobení:
šlehačka
oříšky

Postup:
Čokoládové těsto:
Přísady smícháme a rozmixujeme na těsto. Tímto těstem vyložíme dno (cca spodní třetinu) dortové formy. Pečeme deset minut při nižší teplotě.
Dýňová náplň:
Dýni nakrájíme na menší kostky a podusíme v trošce vody doměkka. K dýni pak přidáme mascarpone, vejce, cukr, a mouky.Společně rozmixujeme dohladka. Přidáme koření (skořice, vanilka, zázvor, muškátový ořech) a promícháme. Ke směsi pak přilijeme našlehanou smetanu. Dvě třetiny náplně nalijeme na připravené předpečené těsto. Zbylou třetinu smícháme s rozpuštěnou hořkou čokoládou a po lžících pak opatrně přidáváme do dortové formy. Vidličkou z čokolády tvoříme nepravidelné obrazce. Pečeme na 180°C cca 1,5 hodiny. Necháme vychladit a podáváme ozdobené šlehačkou a vlašskými ořechy. Ale to už je v podstatě na vás.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.