"Pokud žiješ v souladu s přírodou, nikdy nebudeš chudý; pokud žiješ podle mínění lidí, nikdy nebudeš bohatý."
Seneca

Švestkový kečup

30. srpna 2012 v 16:05 | Burgus |  Recepty
Švestkový kečup

Potřebujeme:

1kg vypeckovaných švestek
100ml jablečného octa
2 stroužky česneku
60g cukru (nejlépe třtinový hnědý)
1 lžíce skořice
1/2 lžičky perníkového koření
1 chilli paprička

Postup:

Švestky nakrájíme na čtvrtiny a zalijeme 200ml vody smíchané s jablečným octem. Přidáme koření ,cukr a česnek . Až přivedeme k varu přikrejeme poklicí a necháme chvíli dusit než se švestky rozvaří . Poté směs rozmixujeme a ještě propasírujeme přes sítko a vrátíme na oheň . Přivedeme opět k varu a horké plníme do zavařovacích sklenic .
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.